Prima   -  Noutăți - Ministrul Vasile Bîtca a avut o întrevedere cu Jonathan Hecke, coordonatorul Proiectului ApaSan în Republica Moldova

Ministrul Vasile Bîtca a avut o întrevedere cu Jonathan Hecke, coordonatorul Proiectului ApaSan în Republica Moldova

   
16.09.2015   906 Accesări  

Ministrul Vasile Bîtca a avut o întrevedere de lucru cu Jonathan Hecke, coordonatorul Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Republica Moldova (ApaSan).

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre specificul Proiectului ApaSan, realizările proiectului pe parcursul celor 10 ani de la lansare și impactul asupra localităților rurale. De asemenea, s-au discutat și activitățile planificate în cadrul proiectului pentru următorii 4 ani. 

Ministru Vasile Bîtca a reiterat disponibilitatea implicării Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) și posibilitatea participării la implementarea proiectelor regionale comune în domeniul aprovizionării cu apă şi sanitaţie.

Jonathan Hecke, coordonatorul de proiect ApaSan, a subliniat implicarea autorităților locale și disponibilitatea continuării cooperării în vederea implementării proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, reiterând importanța unui efort comun din partea autorităților. 

Proiectul ApaSan susţine comunităţile şi administraţie publică interesate să investească în sistemele de aprovizionare cu apă şi sanitaţie. Contribuţia ApaSan presupune suportul financiar dar şi consolidare de capacităţi şi asistență în vederea constituirii instituţiei ce prestează serviciul de aprovizionare cu apă şi întreţine sistemul. 

În baza experienţei de peste 10 ani ApaSan a elaborat modele  de implementare a proiectelor de infrastructură asigurând durabilitatea şi buna administrare a sistemelor descentralizate de aprovizionare cu apă potabilă şi sanitaţie. Scopul Proiectului ApaSan este de a pune la dispoziția actorilor din sector vasta experiența obținută și a de a susține implementarea modelelor de aprovizionare cu apa si sanitație la scara largă.

16 septembrie 2015
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor