Prima   -  Noutăți - Vasile Bîtca s-a întrunit într-o ședință de lucru cu Philipp Johannsen, directorul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei

Vasile Bîtca s-a întrunit într-o ședință de lucru cu Philipp Johannsen, directorul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei

   
13.08.2015   576 Accesări  

Astăzi, 13 august, a avut loc o ședință de lucru cu participarea reprezentanților ministerului și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Ministrul Vasile Bîtca și Philipp Johannsen, au discutat activitățile prioritare planificate pentru perioada ce urmează.

Au fost menționate realizările în cadrul proiectului Modernizarea serviciilor locale realizat în comun cu GIZ, în special Programele Regionale Sectoriale elaborate în domenile: Alimentarea cu apă și canalizare, Eficiența energetică în clădirile publice, Managementul deșeurilor solide și  Infrastructura Drumurilor Regionale și Locale pentru Regiunile de Dezvoltare Nord, Sud, Centru. Un subiect aparte a constituit cooperarea interinstituțională în vederea promovării proiectelor preselectate în cadrul procesului de Programare sectorială regională și identificarea resurselor necesare.  

De asemenea, s-a reiterat aprecierea implicării partenerilor în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională și necesitatea consolidării eforturilor pentru continuarea proiectelor inițiate, precum și dezvoltarea capacităților instituțiilor, autorităților implicate, făcîndu-se referință și la actualul proces de selectare a noilor membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare.