Prima   -  Noutăți - Familiile nevoiaşe din raionul Nisporeni vor beneficia de locuinţe sociale

Familiile nevoiaşe din raionul Nisporeni vor beneficia de locuinţe sociale

   
15.06.2015   1037 Accesări  

Pe 12 iunie, în comuna Vărzăreşti din raionul Nisporeni a demarat construcţia locuinţelor sociale. Astfel, în prezenţa ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, autorităţilor publice locale şi a potenţialilor beneficiari a început construcţia a 4 blocuri locative cu 93 de apartamente destinate familiilor cu venituri mici, familiilor cu mulţi copii, inclusiv persoanelor cu necesităţi speciale.

„Conform contractului, antreprenorul general urmează să finalizeze lucrările de construcţie a blocurilor locative în anul 2017. Apartamentele vor fi finalizate la „cheie", aşa încît locatarii să beneficieze de baie şi bucătărie dotate cu utilaje tehnico-sanitară, pardoseala finită cu gresie, teracotă şi laminat, pereţi tencuiţi, precum şi să fie deja conectaţi la reţelele de apă şi canalizare. Vom urmări ca antreprenorul să respecte graficul de execuţie a lucrărilor şi să fie în termen finalizate, precum şi să respecte normele în construcţie", a subliniat Vasile Bîtca. De asemenea, ministrul a menţionat că actualmente circa 170 de locuinţe sociale din raioanele Călăraşi, Briceni, Hînceşti şi Sîngerei, construite în faza II a Proiectului au fost distribuite beneficiarilor.

Reiterăm, construcţia locuinţelor sociale în Republica Moldova a fost iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei care oferă ţării noastre un împrumut cadru pe un termen de pînă la 20 de ani.

Totodată, menţionăm că în cadrul proiectul în întreaga ţară vor fi construite circa 700 de locuinţe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici. Beneficiarii sunt selectaţi de autorităţile publice locale, în cadrul unei comisii care examinează cererile depuse de solicitanţi, verifică legalitatea actelor doveditoare, urmăreşte întrunirea condiţiilor de către solicitanţi şi acordă punctaj conform Regulamentului privind modul şi condiţiile de desfăşurare a proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II.

Costul total al proiectului din Nisporeni constituie 3,45 mln Euro.