Prima   -  Noutăți - Elveția și Austria vor suplimenta fondurile pentru implementarea proiectelor aprovizionării cu apa și canalizare

Elveția și Austria vor suplimenta fondurile pentru implementarea proiectelor aprovizionării cu apa și canalizare

   
10.03.2015   1134 Accesări  

La 10 martie 2015, Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) a avut o întrevedere cu Gerhard Schaumberger, șeful Agenției austriace de cooperare pentru dezvoltare (ADA) și Simone Giger, șefa Agenției elvețiene pentru cooperare și dezvoltare (SDC).

Întrevederea a avut drept scop continuarea procesului de consultări privind cooperarea între MDRC, ADA și SDC în domeniul resurselor de apa, aprovizionării cu apa și canalizare. În cadrul discuțiilor de asemenea s-a prezentat și programul comun de lucru pentru următorii 4 ani.

"Suntem gata pentru o colaborare eficientă pentru că echipa MDRC permite acest lucru. Este foarte benefic faptul că atât ADA cât și SDC au decis suplimentarea fondurilor pentru implementarea proiectelor ce țin de aprovizionarea cu apă și canalizare în Republica Moldova. Pe această cale țin să vă mulțumesc pentru suportul în domeniul dezvoltării regionale, în urma căruia vor avea de beneficiat cetățenii țării", a declarat Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Gerhard Schaumberger, șeful ADA a menționat despre relațiile bune de colaborare cu MDRC: "Este salutabil faptul când în fruntea unei instituții ca MDRC vine o persoană din regiune, care știe cu ce probleme concrete se confruntă oamenii simpli". Tototdată domnul Schaumberger a ținut să menționeze că "în domeniul resurselor de apa și aprovizionării cu apa și canalizare succesul poate garantat doar dacă există o colaborarea la nivel ministere".

Amintim că, în septembrie-octombrie 2014 cu suportul ADA și SDC a fost efectuat un studiu care a avut drept scop evaluarea situaţiei în domeniul resurselor de apa, aprovizionării cu apa si canalizare și elaborat un Program de suport instituţional pentru sectorul de apă în Republica Moldova, iar în ianuarie 2015, în incinta MDRC a avut loc întrevederea reprezentanților ADA și SDC cu conducerea Ministerului, în cadrul căreia au fost discutate sarcinile de bază pentru elaborarea Programului, scopul, obiectivele și rezultate așteptate.

10 martie 2015

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor