Prima   -  Noutăți - Republica Cehă va continua să susțină proiectele din domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova

Republica Cehă va continua să susțină proiectele din domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova

   
10.03.2015   973 Accesări  

Excelența Sa, Jaromír Kvapil, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica a declarat că Guvernul Cehiei va susține în continuare Republica Moldova în implementarea politicilor de dezvoltare regională și în parcursul său european. Oficialul a discutat cu ministrul Vasile Bîtca despre  colaborarea moldo-cehă, astăzi 10 martie 2015, în cadrul unei întruniri care a avut loc la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Principalele subiecte de discuție s-au axat pe colaborarea bilaterală în domeniul dezvoltării regionale, implementarea politicilor de dezvoltare regională în țara noastră precum și despre inițiativele și provocările de viitor din domeniu. Oficialii au identificat și anumite activități și propuneri comune de cooperare pentru anul 2015. De asemenea, s-a discutat și despre vizita prim-ministrului ceh, Bohuslav Sobotka în Republica Moldova din luna aprilie a anului curent.

Ministrul Vasile Bîtca a mulțumit ambasadorului pentru asistența acordată și a menționat "că Republica Cehă a fost și continuă să fie unul din partenerii strategici ai MDRC în promovarea politicilor din domeniu". De asemenea, Vasile Bîtca a menționat și despre importanța vizitelor de studiu ale funcționarilor MDRC în Republica Cehă, "activități care au contribuit la schimbul de experiențe și bune practice dintre aceste două țări".

La rândul său, E.S. Jaromír Kvapil a apreciat realizările MDRC, reiterând importanța promovării dezvoltării regionale și investiției în oameni și dezvoltarea capacităților pentru realizarea noilor inițiative. Diplomatul ceh a mai precizat că "Republica Moldova este și va rămâne una din cele cinci țări prioritare pentru Cehia în ceea ce privește asistența în domeniul dezvoltării regionale și a relațiile bilaterale".

În cadrul întrunirii s-a mai discutat, de asemenea, și despre parteneriatul dintre Agenția de dezvoltare regional Sud (ADR Sud) cu Agenția de dezvoltare Cehă în cadrul proiectului "Consolidarea capacităților administrației publice din Republica Moldova - regiunea sud" - proiect cu perioada de implementare octombrie 2014 - septembrie 2015 și care are drept obiectiv susținerea sectorului privat.

10 martie 2015
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor