Prima   -  Noutăți - Întrevederea Ministrului Vasile Bîtca cu E.S. Ulrike Knotz, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova

Întrevederea Ministrului Vasile Bîtca cu E.S. Ulrike Knotz, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova

   
11.03.2015   1017 Accesări  

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, 10 martie 2015, cu Ulrike Knotz, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre proiectele finanțate de Guvernul Federal German în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova, colaborarea bilaterală dintre cele două țări, asistența tehnică și financiară oferită de Guvernul Federal German pentru Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR), precum și despre situația privind procesul descentralizării la nivel de țară.

Astfel, ministrul Vasile Bîtca a mulțumit pentru suportul Guvernului Germaniei oferit pentru dezvoltarea regiunilor din țara noastră, inclusiv suportul financiar oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) pentru îmbunătățirea serviciilor de apă şi canalizare, eficiența energetică a clădirilor publice, îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide și asistență tehnică în domeniul dezvoltării regionale.

"Guvernul German a fost și este interesat de problemele din domeniul dezvoltării regionale din Republica Moldova, de aceea vă mulțumim pentru ajutor și cerem ca și în continuare să putem beneficia de suportul Germaniei și schimbul de experiență și bune practici în domeniu de referință". În același timp, Vasile Bîtca a menționat că MDRC este deschis în continuare spre colaborarea cu GIZ, "care s-a dovedit una de succes și foarte productivă în timp".

La rândul său, E.S. Ulrike Knotz l-a felicitat pe Vasile Bîtca pentru numirea în funcție și i-a urat mult succes și perseverență în activitatea sa de viitor. Totodată, doamna Ambasadoare și-a exprimat disponibilitatea poporului german de a susține în continuare dezvoltarea regională și parcursul european al Republicii Moldova. 
 
11 martie 2014
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor