Prima   -  Noutăți - Conferința națională „Cooperarea transfrontalieră: realizările Republicii Moldova în perioada 2007-2013”

Conferința națională „Cooperarea transfrontalieră: realizările Republicii Moldova în perioada 2007-2013”

   
31.10.2014   947 Accesări  

Astăzi, la Chișinău s-a desfășurat Conferința națională „Cooperarea transfrontalieră: realizările Republicii Moldova în perioada 2007-2013". În cadrul evenimentului s-au discutat subiectele ce țin de punerea în aplicare a programelor de cooperare transfrontalieră în țara noastră.

Anatolie Zolotcov, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a precizat că în cadrul conferinței  au fost prezentate și discutate cele mai bune practici și lecții învățate pe parcursul ultimilor 6 ani. Astfel, evenimentul a constitut o platformă perfectă pentru un schimb de experiență amplu și direct în domeniul cooperării transfrontaliere.

"La conferinţă au participat reprezentanți ai programelor și instituțiilor implicate în gestionarea programelor de cooperare transfrontalieră. Rezultatele evenimentului vor contribui la proiectarea și gestionarea eficientă a programelor în domeniu pentru anii 2014-2020. A fost organizată o expoziție a proiectelor finanțate în cadrul Programelor de Cooperare Transfrontalieră, pentru a promova  parteneriatele realizate de Republica Moldova. De asemenea, conferința  va stimula părțile interesate în identificarea și dezvoltarea proiectelor și le va ajuta să aplice cu succes pentru finanțarea UE", a subliniat viceministrul Anatolie Zolotcov.

Totodată, participanții la conferință au comunicat că aceasta a constituit o oportunitate pentru noilor generații de programe, care sunt finanțate în cadrul Instrumentului european de vecinătate (IEV) și urmează să înceapă în acest an. În acest context, experiența și responsabilităților preluate de diverși actori din Republica Moldova în gestionarea și realizarea programelor și proiectelor transfrontaliere va avea un rol important.  

Amintim, evenimentul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în colaborare cu Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).