Prima   -  Noutăți - Trei localități din raionul Hîncești vor fi conectate la un sistem de canalizare centralizat

Trei localități din raionul Hîncești vor fi conectate la un sistem de canalizare centralizat

   
10.10.2014   1225 Accesări  

Locuitorii satelor Sofia, Bălceana și Negrea din raionul Hîncești vor fi conectați la un sistem de canalizare centralizat. Un acord privind construcția unei stații de epurare a apelor uzate, dar și extinderea sistemului de canalizare a fost semnat în după-amiaza zilei de ieri între autorităţile locale din cele trei sate, Consiliul raional Hîncești  şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru ( ADR Centru).

"Staţia de epurare care va fi construită va face viața de zi cu zi a oamenilor din cele  trei sate mai ușoară. Venim în sprijinul locuitorilor Regiunii Centru prin realizarea acestui proiect important și sîntem bucuroși ca astăzi, de Hramul satului Sofia să aducem această veste minunată localnicilor de aici", a menționat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Tudor Meșina.

În cadrul proiectului vor fi construite o stație de epurare, 3 stații de pompare a apelor uzate și  aproximativ 28 de km de canalizare. Capacitatea stației de epurare va fi de 200  m3 pe zi.

 Pentru noul sistem de canalizare au fost alocate peste 21 de milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Prin semnarea Acordului de Parteneriat, părțile s-au angajat să-și îndrepte eforturile comune spre realizarea sarcinilor de proiect pentru ca în 2015 locuitorii satelor  Sofia, Bălceana și Negrea din raionul Hîncești să fie conectați la sistemul centralizat de canalizare.

Pentru anul 2014 ADR Centru are în implementare 17 proiecte regionale. Suma totală planificată pentru realizarea proiectelor din Regiunea de Dezvoltare Centru pentru anul curent este de 125,5 mil lei dintre care 86,1 mil lei sînt din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar 39.4 mil lei din surse externe.