Prima   -  Noutăți - Lucrările de reorganizare a acceselor în blocul terapeutic a spitalului raional Orhei au fost finalizate

Lucrările de reorganizare a acceselor în blocul terapeutic a spitalului raional Orhei au fost finalizate

   
02.07.2014   1053 Accesări  

Astăzi, 02 iulie, a avut loc procedura de recepție la terminarea lucrărilor, la obiectul "Reconstrucția acoperișurilor cu reorganizarea acceselor în blocul terapeutic a spitalului raional Orhei (gastrologie și terapie)" din cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei"  la care au fost prezenți membrii comisiei conform ordinului emis de către ADR Centru.

În urma vizitei de monitorizare membrii comisiei, au semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Urmează ca în timpul apropiat să fie organizată procedura de recepție finală la acest obiect.

Amintim că solicitantul proiectului „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei"   este Consiliul Raional Orhei. Obiectivul general al proiectului fiind sporirea eficienței energetice a spitalului.

Proiectul-pilot "Creșterea eficienței energetice a Spitalului Regional Orhei" este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru)cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar suma investițiilor în măsurile de eficiență energetică au fost de 6312,00 mii lei.

 Proiectul "Creșterea eficienței energetice a Spitalului Regional Orhei" a fost numit Cel mai bun proiect în Eficiența Energetică în sectorul public pentru anul 2012. Graţie proiectelor implementate în ultimii ani, Spitalul Raional din Orhei a reuşit să devină un model de eficienţă energetică. Dincolo de faptul că anul trecut instituţia a economisit peste 400 de mii de lei, spitalul a devenit mai atractiv pentru pacienţii din alte raioane. Deşi spitalul este numit raional, impactul proiectului este unul regional. Instituţia medicală este considerată un model de management energetic şi reuşeşte să atragă pacienţi din alte trei raioane vecine: Şoldăneşti, Rezina şi Teleneşti.