Prima   -  Noutăți - Au început lucrările în cadrul proiectului regional „Eliberarea izvoarelor rîului Bâc în s.Temeleuți”

Au început lucrările în cadrul proiectului regional „Eliberarea izvoarelor rîului Bâc în s.Temeleuți”

   
10.06.2014   1057 Accesări  

Specialiștii din cadrul secției Managementul proiectelor a Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întreprins o vizită de lucru la proiectul „Eliberarea izvoarelor rîului Bâc în s.Temeleuți", raionul Călărași.

La întrunire au fost prezenți primarul s.Temeleuți, managerul de proiect, antreprenorul general, dar și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate.

În timpul ședinței de lucru a avut loc transmiterea traseului către antreprenor, în cadrul proiectului  regional menționat mai sus. Aici specialiștii ADR Centru împreună cu managerul de proiect și reprezentanții serviciilor desconcentrate au determinat punctele de intersectare a rețelelor de comunicații și noului apeduct.

De asemenea, cei prezenți au examinat graficul de execuție a lucrărilor, termenii de obținere a avizului pentru amplasarea captajului și rezervoarelor de apă pe teritoriul plantațiilor forestiere precum și termenii de execuție a lucrărilor de defrișare necesare pentru buna implimentare a proiectului.

Amintim că pe data de 30 aprilie 2014, în incinta Casei de cultură a s. Temeleuți, r. Călărași s-a desfășurat lansarea proiectului „Eliberarea izvoarelor râului Bîc în satul Temeleuți, raionul Călărași", finanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului actualizat constituie 6 637 750.00 lei.

Scopul acestui proiect este restabilirea volumului de apă în râul Bîc, precum și aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a populației din s. Temeleuți, r. Călărași. În urma proiectului se va construi un sistem de aprovizionare cu apă potabilă în satul Temeleuți, iar izvorul rîului Bâc va fi eliberat, astfel majorându-se debitul de apă în râu.