Prima   -  Noutăți - “Moldova Business Week” - cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor s-a desfășurat astăzi în Regiunea de Dezvoltare Centru

“Moldova Business Week” - cel mai mare eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor s-a desfășurat astăzi în Regiunea de Dezvoltare Centru

   
09.06.2014   855 Accesări  

Astăzi, la Hîncești, a avut loc unul dintre cele mai importate evenimente organizate anual pentru mediul de afaceri din regiunea centru. Acesta s-a desfășurat la inițiativa Ministerului Economiei, Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Administrația publică a raionului Hîncești.

La Hîncești au fost prezenți viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Victor ZUBCU, viceministrul Ministerului Economiei, Dumitru GODOROJA, președintele CRD Centru, Grigore COBZAC, directorul ADR Centru, Tudor MEȘINA, reprezentantul ODIMM, primarul orașului Hîncești, Alexandru BOTNARI, precum și antreprenori din regiunea centru.

Directorul ADR Centru a punctat faptul că aceste întruniri sînt organizate pentru a stabili necesitățile concrete de investiții și de a trasa perspective de atragere a investitorilor în regiuni.

"Această manifestare este una foarte importantă dat fiind fapul că sînt bine cunoscute eforturile autorităților cu privire la redresarea situației în domeniul social, acolo unde autoritățile vin cu investiții majore, iar aceste investiții au un impact semnificativ asupra sectorului economic prin crearea locurilor de muncă, diversificarea spectrului de servicii, dar acest lucru nu este de-ajuns. Adevărata creștere a economiei se va produce atunci cînd va începe a lucra sectorul privat" a specificat președintele CRD Centru.

 "Statistica arată că 57% din volumul producției industrial este concentrate în municipiul Chișinău, și 63% din rîndul întreprimderilor mici și mijlocii sînt la fel din Chișinău, astfel vedem absolut necesară organizarea acestor evenimente. Sectorul privat are nevoie de un stimul, dar adevăratul lucru care ne împiedică este elementul de atitudine", a relevat V. ZUBCU. Acesta a îndemnat participanții să fie activ în domeniul dezvoltării sectorului privat pentru că de fiecare în particular depinde diminuarea dezechilibrului economic și creșterea nivelului de trai.

"Moldova Business Week" se desfășoară în perioada 5 - 12 iunie în toată țara, cu scopul de promovare a potențialului de export și de atragere a investițiilor în R. Moldova și va cuprinde mai multe evenimente majore, printre care Forul Exportatorilor, ședința Diplomatic Economic Club, Forul Economic Vienez, Conferința Investorilor Europeni și este adresat companiilor din țară, precum și mediului investițional internațional.

FOTOGRAFII