Prima   -  Noutăți - Forumul Economic Transfrontalier, 25-26 iunie

Forumul Economic Transfrontalier, 25-26 iunie

   
02.06.2014   998 Accesări  

În perioada 25 - 26 iunie, anul curent, își va desfășura activitatea Forumul Economic Transfrontalier.

Acesta reprezintă o manifestare concretă a misiunii asumate de către EUROREGIUNEA Siret-Prut-Nistru de a impulsiona dezvoltarea relațiilor economice transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene.

Prima ediție a fost găzduită de municipiul IAȘI și a însemnat un număr de peste 400 de participanți din mediul economic administrativ și politic.

Forumul facilitează relaționarea mai multor categorii de public țintă care joacă sau doresc să joace un rol transfrontalier.

Lista invitaților cuprinde: reprezentanți ai Comisiei Europene, Delegația Uniunii Europene în Republica MOLDOVA, Primii Miniștri ai Republicii MOLDOVA și ROMÂNIEI, reprezentanți ai celor două guverne, corpul diplomatic moldovenesc, românesc și ucrainean implicat în cele trei țări, Președinți ai Consiliilor Raionale membre ale EUROREGIUNII Siret-Prut-Nistru din Republica MOLDOVA, Președinți ai Consiliilor Județene din ROMÂNIA, Guvernatori și Președinți ai Regiunilor Ucrainene de pe frontiera comună, Președinți ai Camerelor de Comerț din cele trei țări, parteneri externi ai Primăriei Municipiului BĂLȚI și ai EUROREGIUNII Siret-Prut-Nistru, finanțatori, oameni de afaceri, rectori, reprezentanți ai societății civile.

Formatul de lucru se dorește a fi unul echilibrat între cele două componente: de afaceri și inter-instituțional. Astfel, în program se vor regăsi, și prezentări ale proiectelor economice ale administrațiilor centrale, regionale și locale din Republica MOLDOVA, ROMÂNIA și UCRAINA la care mediul de afaceri poate găsi oportunități de conectare sau ajustare.

Componenta de relaționare "business to business" va fi asigurată prin următoarele elemente:

- prezentări de companie ale partenerilor strategici;

- broșură cu repere ale tuturor participanților în format fizic și electronic;

- stand asigurat de către organizatori, dedicat fiecărui județ, raion, regiune.

Standul reprezintă punctul de reper/întâlnire și suport fizic pentru materialele de prezentare ale firmelor participante. Forumul își propune să abordeze în primul rând componenta relațională (networking), motiv pentru care dotarea standului presupune elemente precum pliante, broșuri, cărți de vizită, alte elemente conexe. Componenta de expunere produse nu este descurajată, dar acolo unde este solicitată, va presupune stand propriu adus și personalizat de către firma participantă;

- săli dotate cu scaune mobile, unde participanții se pot retrage pentru discuții;

Evenimentul se va derula la Complexul LIDO din municipiul BĂLȚI, Republica MOLDOVA conform programului anexat. Prezentările proiectelor administrațiilor cât și cele de companie vor beneficia de traducere simultană în limbile română, rusă și engleză. Pentru întâlnirile "business to business" care vor necesita traducere română - rusă se va putea apela la echipa de voluntari pusă la dispoziție de către organizatori. În măsura în care, există dorința de a susține evenimentul, printr-un efort individual, dedicat, EUROREGIUNEA Siret-Prut-Nistru poate încheia contracte de sponsorizare având ca repere pachetele propuse, de asemenea, în anexă.

Pentru detalii accesați site-ul: http://www.euroregiune.org/