Prima   -  Noutăți - Restaurarea obiectelor de patrimoniu istoric reprezintă interes național

Restaurarea obiectelor de patrimoniu istoric reprezintă interes național

   
17.04.2014   1277 Accesări  

Hîncești - 17 aprilie 2014. Reprezentanții ADR Centru au însoțit echipa Televiziunii Naționale  MOLDOVA 1 la proiectul regional:  Deschiderea traseului turistic (Vama Veche Lăpușna) prin restaurarea obiectelor de patrimoniu istoric, Conacul „Manuc-Bey" din or. Hîncești , Locația geto-dacică din s. Stolniceni.

            Proiectul este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

            Proiectul urmărește reabilitarea Casei contesei Dolgorukii, includerea Complexului muzeistico-turistic Conacul-Parc „Manuc-Bey" din or. Hîncești, Cetății geto-dacice din satul Stolniceni și Mănăstirii Hîncu  în circuitul turistic al RM,  intensificarea contactelor între specialiștii în domeniul patrimoniului cultural din țară, creșterea gradului de promovare și eficientizare a turismului. Constituirea unui traseu turistic intern de o asemenea valoare, pe lîngă avantajele economice,  va servi drept imbold la o mai bună cunoaștere a istoriei și culturii ținutului natal.

            La moment se execută lucrări de reconstrucție și consolidare a structurii de rezistență a edificiilor. Valoarea totală a proiectului fiind de 23 500 000  de lei.

FOTOGRAFII