Prima   -  Noutăți - Identificarea de parteneri pentru proiecte transfrontaliere

Identificarea de parteneri pentru proiecte transfrontaliere

   
10.02.2014   1266 Accesări  

În perioada 6-7 februarie 2014, la Chișinău a avut loc o întrunire a organizațiilor din Republica Moldova și Ucraina care doresc să identifice parteneri pentru proiecte comune transfrontaliere la viitorul apel de propuneri. Activitatea face parte din Programul de Cooperare Teritorială Ucraina-Moldova, în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC - eaptc.eu).

În prima zi organizațiile din ambele țări au avut ocazia să se cunoască mai bine între ele, să participe la cîteva grupuri de lucru care s-au ocupat cu identificarea problemelor  comune care ar constitui idei pentru proiecte viitoare.

În ziua a doua, ADR Centru a fost gazdă pentru 3 organizații din Ucraina (din regiunile Cernăuți, Vinița și Odesa). Directorul ADR Centru, Tudor Meșina a făcut o amplă prezentare a activității noastre pe fiecare domeniu. Oaspeții au avut mai multe întrebări de precizare referitoare la procesul de aplicare, evaluare și implementare a proiectelor investiționale la nivel regional. Organizațiile din Ucraina s-au arătat deschise pentru cooperare și găsire în comun a ideilor de proiecte transfrontaliere.

În perioada următoare (aprilie 2014), în cazul în care se înaintează idei de proiecte, se vor organiza seminare de instruire pentru elaborarea proiectelor transfrontaliere. Proiectele gata vor fi înaintate spre evaluare Unității de Implementare în luna septembrie 2014, iar perioada de realizare a acestora va fi 2015-2016.