Prima   -  Noutăți - ”Eliberarea izvoarelor rîului Bîc” se va face din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională

”Eliberarea izvoarelor rîului Bîc” se va face din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională

   
16.01.2014   1327 Accesări  

Un nou proiect ce a fost aprobat spre finanțare din Fondului Național pentru Dezvoltare Regională în anul 2014 este "Eliberarea izvoarelor rîului Bîc", s.Temeleuți, r-nul Călărași. Proiectul va fi implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Obiectivul general al proiectului reprezintă eliberarea izvorului rîului Bîc în s.Temeleuți în scopul reabilitării cantității apei din rîu și aprovizionarea cu apă potabilă a s.Temeleuți din izvoarele situate pe dealul Bălănești. Astfel în scopul asigurării bunei implimetări ADR Centru a fost efectuată o vizită inițială în cadrul căreia a fost analizat traseul viitorului apeduct și amplasarea fîntînilor de captare.

Specialiștii ADR Centru au continuat vizita de monitorizare la proiectului  în implimentare "12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități din r-nul Ungheni".  În cadrul Etapei I a acestuia a avut loc transmiterea  bunurilor către aplicant. În cadrul Etapei  II a aceluiași proiect  a fost  examinată comportarea obiectului în perioada rece a anului.

Destinația finală a fost obiectul  "Construcția complexului turistic sportiv" în s.Vălcineț, r-nul Călărași, unde a avut loc o ședință de lucru cu privire la implimentarea proiectului și documentele ce urmează a fi modificate.