Prima   -  Noutăți - ADR Centru Moldova și ADR Centru România la 1 an de colaborare

ADR Centru Moldova și ADR Centru România la 1 an de colaborare

   
04.12.2013   930 Accesări  

Un grup de reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru au mers în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2013 într-o vizită de studiu în România.  Echipa de specialiști s-a aflat în vizită la ADR Centru, Alba Iulia, în vederea schimbului de experiență și a dezvoltării capacităților tehnice ale angajaţilor. Delegația din RM a fost condusă de Tudor Meșina, director ADR Centru, Moldova.

Cu acest prile delegația din RM a participat și la Evenimentele publice organizate cu ocazia Zilei Naționale a României desfășurate în Cartierul Platoul Romînilor, unde ADR Centru România are implementat un proiect de dezvoltare regională.

Vizita s-a axat pe preluarea experienţelor în domenii precum:

-          Planificare regională strategică și utilizarea metode de analiză geo-spațiale;

-          Elaborare Planuri Regionale de Dezvoltare și analize socio-economice;

-          Programare în vederea implementării Programelor Operaționale;

-          Întocmirea și gestionarea portofoliului de proiecte, conform cu necesitățile de dezvoltare și Programele Operaționale din perioada 2014-2020;

-          Dezvoltarea și implementarea strategiilor de comunicare în concordanță cu politicile de dezvoltare regională.

 Vizita a fost organizată în cadrul parteneriatului dintre ADR Centru, România și ADR Centru, Republica Moldova, după ce acum un an,în ziua de 1 decembrie 2012, cele două agenții au semnat, în orașul Alba Iulia, Acordul de parteneriat destinat stabilirii cadrului comun de cooperare continuă și echilibrată. 

Parteneriatul va asigura transferul de cunoştinţe privind pregătirea pentru aderare la Uniunea Europeana a Republicii Moldova. În primă fază sunt vizate cooperarea în scopul dezvoltării şi consolidării legăturilor economice dintre cele două regiuni, prin organizarea de misiuni economice, evenimente de brokerage în domenii şi sectoare economice care prezintă interes pentru ambele regiuni, promovarea schimburilor culturale dintre cele două regiuni, precum și extinderea cooperării la nivelul celor două Consilii de Dezvoltare Regională.