Prima   -  Noutăți - Schimb de experienta intre Regiunea Vest din Romania si Regiunile de dezvoltare Sud, Centru si Nord din Republica Moldova

Schimb de experienta intre Regiunea Vest din Romania si Regiunile de dezvoltare Sud, Centru si Nord din Republica Moldova

   
28.11.2013   1147 Accesări  

În perioada 25 - 26 noiembrie 2013, Regiunea Vest a fost gazda forumului comun România-Republica Moldova cu tema „Cooperare în dezvoltare regională". Forumul a avut loc în Timișoara - la City Business Center .

Delegația Republicii Moldova invitată să participe la forum a fost condusă de domnul Liviu OBOROC - Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova. Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți a trei regiuni de dezvoltare (Sud, Centru și Nord) precum doamna Efrosinia GREȚU - președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Sud, domnul Vasile BÂTCĂ - vicepreședintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Centru și domnul Ion PAREA - președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Nord, dar și reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională din aceste regiuni. De asemenea, reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) (agenția  implementează proiecte de dezvoltare în numele Ministerului Federal de Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei şi a altor Ministere Federale, precum şi pentru alte instituţii şi organizaţii internaționale) s-au alăturat delegației din Republica Moldova.

România și Regiunea Vest au fost reprezentate în cadrul forumului prin domnul Sorin FRUNZĂVERDE  care a prezidat întâlnirea în calitatea sa de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, prin membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, prin exponenți ai administrației publice locale și ai mediului de afaceri din regiune, prin reprezentanți ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, precum și prin reprezentanți ai universităților din regiune.

Regiunea Vest a prezentat delegației Republicii Moldova aspecte referitoare la dezvoltarea regională și experiența Regiunii Vest în această privință - experiență materializată în proiecte implementate cu finanțare nerambursabilă europeană.