Prima   -  Noutăți - Orașul Hîncești are un poligon nou

Orașul Hîncești are un poligon nou

   
21.11.2013   1568 Accesări  

 

 

Azi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Agenţia de Dezvoltare Regională Centru împreună cu primăria or. Hîncești organizează ceremonia de Încheiere  a proiectului „Un mediu salubru pentru o dezvoltare regională durabilă". Evenimentul are loc în urma recepției finale a obiectului „Poligonul pentru  depozitarea deșeurilor menajere solide din or. Hîncești. Etapa I" care a avut loc la data de 20 noiembrie curent.

Încheierea proiectului marchează un eveniment de succes al procesului de dezvoltare regională, care va contribui la îmbunătăţirea stării ecologice din regiunea centru.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea iniţiativelor regionale în vederea îmbunătăţirii factorilor de mediu în raionul Hînceşti prin reducerea impactului negativ al deşeurilor menajere solide. Costul total al proiectului constituie 10 776,6 mii lei, dintre care suma alocată din  FNDR, constituie 10 676,6 mii lei, contribuția APL de nivelul I - 65 mii lei.

Poligonul de stocare a deşeurilor menajere solide în oraşul Hîncesti a fost extins pe suprafaţa de 3 hectare, luîndu-se în considerare perspectivele deservirii mai multor localităţi din regiune. Astfel, serviciul specializat de salubrizare, completat cu personal calificat şi dotat tehnic va oferi servicii calitative de salubrizare și localităților partenere .

 Acest proiect este unul din cele 7 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2011, dintre cele 67 depuse la I apel de propuneri de proiecte.

Proiectul dat se încadrează în prioritatea nr 3: Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice, măsura 3.3: Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor solide, inclusiv colectarea separată, reciclarea şi crearea poligoanelor moderne  de stocare a deşeurilor nereciclabile.

La eveniment participă reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, angajaţii Agenţiei de Dezvoltare regională Centru, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, societăţii civile şi ai sectorului privat, membrii comunităţii şi reprezentanţi ai mass-media.