Prima   -  Noutăți - Un cadru juridic nou pentru o nouă politică de dezvoltare regională în Republica Moldova

Un cadru juridic nou pentru o nouă politică de dezvoltare regională în Republica Moldova

   
13.11.2013   1084 Accesări  

Astăzi, în cadrul unui seminar cu tematica  "Un cadru juridic nou pentru o nouă politică de dezvoltare regională în Republica Moldova" vor fi prezentate propuneri pentru modificarea legislației privind dezvoltarea regională  din țara noastră.

Astfel, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu cei ai Academiei de Administrare Publică și reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II vor discuta propunerile experților europeni privind noul cadrul juridic pentru dezvoltarea regională în țara noastră și își vor consolida cunoștințele în acest domeniu.

Totodată, în cadrul a trei grupuri de lucru cei prezenți vor discuta problematica asigurării coerenței dintre Strategia Națională de Dezvoltare Regională și strategiile sectoriale, programarea proiectelor în conformitate cu documentele strategice și analiza dezvoltării regionale desconcentrate.

Liviu Oboroc viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor a comunicat că scopul este de a crea o Lege multidimensională ce să cuprindă toate domeniile de interes ale conceptului dezvoltare regională.

 Liderul de proiect din partea UE Patrick Noddings a precizat că experții letoni, francezi și români vor propune o viziune pe termen mediu în baza experienței din țările lor, astfel, încît în cadrul grupurilor de lucru să fie identificate propuneri concrete pentru legislația țării noastre.

 

 13 noiembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor