Prima   -  Noutăți - Progresele proiectului twinning în cadrul MDRC

Progresele proiectului twinning în cadrul MDRC

   
12.11.2013   1070 Accesări  

Membrii Comitetului Director al proiectului Twinning "Consolidarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova" au analizat progresele proiectului pentru ultimele 3 luni, astăzi în cadrul unei reuniuni la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Ședința a fost prezidată de Liviu Oboroc viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor care împreună cu Igor Malai șef adjunct al Direcției generale dezvoltare regională, lider de proiect din partea țării noastre au analizat activitățile desfășurate în perioada august-octombrie curent.

Astfel, în perioada de raportare, au avut loc ultimele misiuni în regiuni în cadrul Componentei 3 ce ține de dezvoltarea proiectelor pilot și reuniunea inter-regională de prezentare a celor 6 proiecte pilot dezvoltate în cadrul proiectului twinning.

În mesajul de salut, Liviu Oboroc a menționat drept activități importante și vizita de studiu în Franța efectuată de un grup de funcționari ai MDRC, elaborarea livrabilelor în cadrul Componentei 2 și propunerile experților la modificarea cadrului legislativ-normativ al dezvoltării regionale în RM.

"Este important că pe parcursul implementării proiectului am reușit să atragem în activități și reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelul I și II, fapt ce demonstrează interesul sporit al populației față de promovarea politicilor de dezvoltare regională" a precizat viceministrul Oboroc.

Patrick  Noddings lider de proiect din partea UE, copreședinte al Comitetului Director a comunicat că evoluția în cadrul celor trei componente ale proiectului este substanțială. De asemenea, oficialul a solicitat ca pînă la finalul proiectului să fie organizată o întrevedere cu membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale,  pentru a  prezenta membrilor cerințele UE față de procesul de implementare a politicilor de dezvoltare regională.

La finalul ședinței membrii cu drept de vot au aprobat unanim raportul trimestrial de activitate și au propus ca următoarea ședință, fiind și ultima reuniune în cadrul proiectului, să fie desfășurată la finele lunii ianuarie.

 

12 noiembrie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor