Prima   -  Noutăți - O delegație din Kîrgîzstan în vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Centru

O delegație din Kîrgîzstan în vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Centru

   
06.11.2013   1218 Accesări  

O delegație din Republica Kirghiză s-a aflat marți, 5 noiembrie, într-o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Oaspeții au venit în țara noastră pentru a studia politica dezvoltării regionale. Funcționarii străini vin să cunoască evoluția procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova, inclusiv  inițierea procesului, cadrul legal aprobat și cadrul instituțional.

Directorul ADR Centru, Meșina Tudor, a prezentat delegației străine informații cu privire la procesul de implementare al Dezvoltării Regionale în Regiunea Centru, dar și avantajele regiunii noastre sau potențialul turistic. Totodată, au fost aduse exemple de proiecte implementare cu succes în RDC. Oaspeții s-au dovedit a fi foarte interesați de cele expuse antrenîndu-se într-o discuție dinamică cu specialiștii agenției.

Iulian Ungureanu, specialist în problem strategice și planificare al ADR Centru, a făcut o prezentare  a Centrului de Informare pentru autoritățile locale din RM specificînd aportul Centrului în vederea identificării potențialilor finanțatori pentru proiecte locale din țara noastră.

Astfel, în perioada 4-7 noiembrie curent, delegația din Kirghizia vizitează regiunile de dezvoltare din Moldova, discută cu mai mulți reprezentanți ai autorităților centrale și locale pentru a cunoaște proiectele de dezvoltare regională  implementate cu succes, învăță despre planificarea în dezvoltarea regională, precum și stabilesc rolul APL în atragerea resurselor financiare pentru dezvoltarea regiunii.