Prima   -  Noutăți - Cel mai bun proiect în Eficiența Energetică în sectorul public este implementat de ADR Centru la Spitalul Raional din Orhei

Cel mai bun proiect în Eficiența Energetică în sectorul public este implementat de ADR Centru la Spitalul Raional din Orhei

   
11.09.2013   1247 Accesări  


PROIECTUL „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei" este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul are drept scop creșterea eficienței energetice a Spitalului Raional din orașul Orhei. Alte  trei raioane beneficiază de serviciile acestui spital, astfel această instituție are un impact regional. La nivel de țară au fost determinate 10 regiuni de sănătate inclusiv Transnistria, iar fiecare regiune va avea spitalul său regional. Spitalul de la Orhei este unul din aceste spitale.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, primul contract fiind semnat la 26 decembrie 2011. Lucrările se desfășoară conform planului de execuție, astfel încît pîna la finele acestui an priectul va fi dat în exploatare.

Recent a avut loc lansarea Revistei Moldova Eco-Energetică, care conține peste 20 de istorii de succes în utilizarea și promovarea energiei regenerabile și eficienței energetice în Republica Moldova, informații despre activitățile actorilor cheie din sectorul energetic, precum și noutățile Competiției naționale Moldova Eco-Energetică 2013. Printre istoriile de succes, se numără și spitalul din Orhei. Acesta deservește patru raioane învecinate, cu o populație totală de apr. 300 de mii de locuitori.