Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru în cadrul proiectului „Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești"

Ședință de lucru în cadrul proiectului „Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești"

   
07.08.2013   976 Accesări  

Astăzi, 7 august, la Șoldănești a avut loc o ședință de lucru în cadrul proiectului „Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești", implementat de ADR Centru și finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)."

La întrunire au participat reprezentanți din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei  și Autorităților publice din orașul Șoldănești.

În urma discuțiilor s-a propus asupra  selectării a 3 locații pentru depozitarea temporară a deșeurilor Alcedar, Cușmirca, Șoldănești și Consiliul Raional Șoldănești urmeă să emită o hotărîre în acest sens. Depozitele temporare  de deșeuri urmează să fie gestionate, deservite și amenajate de către gestiunea Întreprinderii Municipale Regia Șoldănești.

De asemenea în data de 12-17 august 2013  Consiliu Raional va verifica  procesul de primire de către APL I a bunurilor din cadrul proiectului  și  inspectarea fizică a platformelor construite. Sensibilizarea  populației asupra managementul deșeurilor este un moment foarte important la această etapă de implementare a proiectului deoarece fiecare cetățean trebuie să conștientizeze și să contribuie la menținerea unui mediu salubru.

Proiectul "Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești" este unul interregional și va duce la dezvoltarea localităților vizate și la reducerea numărului de îmbolnăviri în rîndurile populației.