Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Centru a participat la Forumul Economic de la Iași

Directorul ADR Centru a participat la Forumul Economic de la Iași

   
20.06.2013   1187 Accesări  

Directorul ADR Centru, Tudor Meșina, împreună cu alți specialiști din cadrul agenției au participat la Forumul Economic Transfrontalier al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru (ESPN), organizat la Iași. La  eveniment au mai participat personalități politice și oameni de afaceri atât din cadrul acestei euroregiuni, cât și din alte euroregiuni din Europa. Forumul și-a propus dezvoltarea relațiilor transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene, mai exact între România, Republica Moldova și Ucraina.

Deschiderea oficială a Forumului Economic al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, eveniment care s-a desfășurat la Centrul Expozițional „Moldova”, a avut loc pe 17 iunie.

În cea de-a doua zi a evenimentului au avut loc prezentări ale oportunităților de cooperare transfrontalieră în viziunea administrațiilor regionale și locale din Republica Moldova, România, Ucraina (regiunile Cernăuți, Odessa, Vinitsa), Euroregiunile Karelia, Nistru, Siret-Prut-Nistru. Ziua a continuat cu prezentări ale companiilor prezente și s-a încheiat cu un eveniment business-to-business, prin care cele peste o sută de firme din Ucraina și Republica Moldova au putut intra în contact. Forumul s-a încheiat pe 19 iunie, cu o vizită de studiu a delegațiilor din străinătate la mai multe obiective din Iași.

După finalizarea programului de la Centrul Expozițional, delegațiile administrative din Ucraina și Moldova au avut întrevederi cu toată conducerea Consiliului Județean Iași, la Palatul Administrativ al Județului. Cu această ocazie s-au stabilit acțiuni punctuale pentru viitorul apropiat între Județul Iași și unitățile administrativ-teritoriale prezente la Forum, inclusiv din Regiunea de Dezvoltare Centru, Moldova.