Prima   -  Noutăți - „Trebuie să conlucrăm mai eficient, iar APL-urile aplicante să dea dovadă de o implicare mult mai activă în procesul de implementare a proiectelor”

„Trebuie să conlucrăm mai eficient, iar APL-urile aplicante să dea dovadă de o implicare mult mai activă în procesul de implementare a proiectelor”

   
13.06.2013   821 Accesări  

„Situația implementării proiectelor în Regiunea Centru” a fost tema  ședinței de lucru, petrecută astăzi în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru). Participanții la ședință, aplicanții tuturor proiectelor din Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC), managerii, responsabilii  tehnici, operatorii  economici și autorii  de proiect, au avut posibilitatea să discute pe această temă și să analizeze situația la moment.

În deschiderea ședinței, directorul ADR Centru a salutat participanții și a consemnat că situația implementării proiectelor în Regiunea Centru ar trebui să fie mult mai bună, și că trebuie urgentată executarea lucrărilor în scopul valorificării rapide a surselor financiare alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). „RDC tinde să fie cea mai dezvoltată regiune, iar fiecare proiect implementat aici, de agenție sau de partenerii noștri, trebuie să fie realizat în timpul planificat, cu sursele planificate” a mai specificat directorul ADR Centru.

Prezent la ședință, Valerian Bînzaru, directorul Direcției generale Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a menționat: „Dacă se dorește succesul proiectelor de mai departe, trebuie să conlucrăm mai eficient, iar APL-urile aplicante să dea dovadă de o implicare mult mai activă în procesul de implementare a proiectelor”. Totodată, dumnealui a prezentat situația implementării proiectelor de dezvoltare regională la nivel național, axîndu-se, în special, pe Regiunea Centru.

       

Șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Centru, Eduard Ungureanu, a adus la cunoștința participanților situația valorificării la moment a fiecărui proiect finanțat din FNDR. În acest context, a fost examinată și posibilitatea de urgentare a executării lucrărilor (actualizarea planurilor de execuție) în conlucrare cu antreprenorii contractați.

Au fost discutate și analizate cauzele problemelor apărute în stagnarea lucrărilor de execuție. S-a propus ca fiecare manager de proiect să dea dovadă de implicare mai eficientă. Totodată, vor fi efectuate vizite mai dese la fața locului, iar resposabilii tehnici vor fi verificați.

Menționăm că ADR Centru are în implementare în RDC 10 proiecte cu finanțare din FNDR și 2 proiecte cu finanțare din sursele Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).