Prima   -  Noutăți - "Iubește-ți rîul!" - Campania de salubrizare în bazinul rîului Bîc, 27 aprilie 2013

"Iubește-ți rîul!" - Campania de salubrizare în bazinul rîului Bîc, 27 aprilie 2013

   
26.04.2013   1618 Accesări  

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, Centrul Național de Mediu, susținut financiar de fundația americană UCEF, ONG-ul EcoContac și partenerii: Agenția de Dezvoltare Regională Centru, compania de producere a apei iodate aqua unIQa, Consiliile Raionale din bazinul râului Bâc (Călărași, Strășeni, Ialoveni, Aneii Noi), APL-urile și instituțiile de învățământ din bazin organizează Campania de Salubrizare în bazinul râului Bâc cu sloganul „Iubește-ți râul!”
În cadrul campaniei vor fi mobilizate toate localitățile din bazinul rîului Bâc (raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și municipiul Chișinău). Astfel, în orașele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și în municipiul Chișinău vor fi stabilite anumite segmente pe malul rîului sau afluenții acestuia, care vor fi curățate. În localitățile rurale, se va face curățenie pe teritoriul satului sau comunei și a terenului adiacent r. Bîc și afluenților acestuia. Lista segmentelor ce vor fi salubrizate va fi plasată pe parcursul săptămînii.
În acest context, cei căroră nu le este indiferentă soarta și viitorul râului, sunt invitați să se alăture sloganului nostru – „Iubește-ți râul!” și sa participe sâmbătă la marea curățenie a râului Bâc.
Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon: 022 83 67 27; 060589998 Persoană de contact: Ina Coșeru, Președinte, Centrul Național de Mediu