Prima   -  Noutăți - Apel Concepte de Proiecte în cadrul Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu

Apel Concepte de Proiecte în cadrul Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu

   
10.04.2013   1209 Accesări  

Fondul Global de Mediu (GEF), fondat în 1991, reprezintă un mecanism financiar prin care se oferă granturi țărilor  în curs de dezvoltare și celor cu economie în tranziție. Fondurile sunt utilizate pentru proiecte și activități menite să protejeze mediul înconjurător  la nivel global în următoarele domenii: biodiversitate, schimbarea climei, ape internaționale, degradarea terenurilor, protecția stratului de ozon și substanțe chimice.

Aceste proiecte asigură legătura între procesele de soluționare a problemelor de mediu locale, naționale și globale, concomitent contribuind la promovarea mijloacelor de existență durabile.

Programul de Granturi Mici a fost lansat în 1992 și ajută la abordarea problemelor globale de mediu prin sprijinirea inițiativelor locale, realizate la nivel de comuniate de organizațiile non-guvernamentale și comunitare. Programul de Granturi Mici este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD și executat de Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS).

Organizațiile non-guvernamentale, înregistrate în Republica Moldova pot depune concepte de proiecte în conformitate cu Strategia Națională a Programului de Granturi Mici pentru a cincea fază operațională a GEF și Instrucțiunea de aplicare.

Data limită de prezentare a conceptelor  este 30 aprilie 2013, ora 18:00.

Ofertele transmise electronic vor fi adresate MarinaMin@unops.org sau pot fi depuse într-un plic sigilat  prin poștă sau livrate personal la următoarea adresă:

Oficiul GEF SGP Moldova, Hotelul Regency, of 302

 str. Sfatul Èšării, 17, Chișinău MD-2012, Republica Moldova

Ofertele vor fi marcate:"Concept proiect GEF SGP Moldova".

Persona de contact:

Marina Mindru

E-mail: MarinaMin@unops.org.

Pentru mai multe date accesați:http://www.undp.md/tenders/details/645/  

Formularul de aplicare  AICI

Instrucțiunea de aplicare AICI

Strategia Națională a Programului de granturi mici AICI