Prima   -  Noutăți - Primul Forum al Tinerilor din bazinul rîului Bîc

Primul Forum al Tinerilor din bazinul rîului Bîc

   
22.03.2013   1347 Accesări  

Centrul Național de Mediu în parteneriat cu Consiliul de Bazin Bîc, Consiliile Raionale Călărași, Strășeni, Anenii Noi, Compania Privată „Aqua Uniqa”, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Asociația “Tinerii pentru dreptul la viață”, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Centru de Creație pentru Copii și Tineret “Artico”, Ansamblul de dansuri populare “Mărgăritarii” organizează Primul Forum al Tinerilor din Bazinul rîului Bîc pe data de 24 martie 2013 în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” (str. M. Varlaam, 78), ora 10.00.

Evenimentul va aduna cca 400 de participanți: elevi și profesori din 45 de școli, organe competente și APL-uri din bazinul rîului Bîc, ONG-uri de mediu, artiști și persoane interesate de probleme de mediu.

Agenda programului cuprinde două sesiuni paralele:

1. Evoluarea grupurilor școlare în cadrul concursului „Împreună Salvăm rîul Bîc” la categoria Divertisment – cîntec, dans, teatru. Înmânarea premiilor cîștigătorilor la categoriile – foto și video; (sala mare)

2. Dezbateri pe problemele ce afectează r. Bîc, cu participarea tinerilor din bazinul rîului Bîc și reprezentanți de la Ministerul Mediului, Primăria mun. Chișinău, Inspectoratul Ecologic de Stat, Agenția Ecologică Chișinău, Centrul de Sănătate Publică Municipal, ÎM “Apa-Canal”, Membrii Consiliului de Bazin Bîc, APL-uri din regiune. (sala mică)

Scopul organizării Forumului este mobilizarea tinerilor, viitorii cetățeni și factori de decizie, în căutarea soluțiilor care afectează rîul, împreună cu autoritățile competente din bazin. Totodată, Forumul va constitui o platformă de dialog între toate instituțiile de învățămînt preuniversitar din bazinul rîului Bîc, unde vor lua naștere inițiative și activități în spiritul dezvoltării durabile.

Contacte:
Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu
Tel: 22 83 67 27; Gsm: 060176393; e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com

Acest forum este organizat în cadrul proiectului “Reabilitarea ecologică a rîului Bîc”, susținut financiar de fundația americană “United States Central & Eastern Europe Environment Foundation” (UCEF) și Ambasada Finlandei la București.