Prima   -  Noutăți - Femeile primari din Regiunea Centru și-au dat întîlnire la Ialoveni

Femeile primari din Regiunea Centru și-au dat întîlnire la Ialoveni

   
18.02.2013   1207 Accesări  

La 18 februarie femeile de la cârma administrației publice locale de ambele nivele din Regiunea Centru au avut o întâlnire cu Valentina BULIGA, Ministru al Muncii, Protecției Sociale si Familie. Adunarea de femei a fost salutată și de directorul ADR centru care și-a exprimat mulțumirea de a se revedea cu doamnele primari din regiunea. În cadrul întrevederii  doamnele cu statut de primar au pus în discuție problemele, necesitățile, neajunsurile tipice guvernării locale. 

Natalia Veveriță, specialist în cadrul secției managementul proiectelor a făcut o prezentare succintă despre activitatea agenției și Regiunea Centru, prezentînd totodată raportul dintre bărbați și femei în calitate de membri ai Consiliului Regional Centru, primari și președinți de raioane din regiune.

În cadrul discuțiilor purtate doamnele participante au vorbit despre planurile de viitor și rolul femeilor în procesul de Dezvoltare Regională

Au fost abordate subiecte legate de sistemul de pensionare, de salarizare, cadrul judiciar, egalitatea de gender, problema locurilor de muncă, problema migrației accentuate iar doamna ministră a îndemnat colegele din sistem să vină cu propuneri.