Prima   -  Noutăți - Autospecialele au ajuns la destinație

Autospecialele au ajuns la destinație

   
07.02.2013   1625 Accesări  

3 autospeciale pentru colectarea și transportarea deșeurilor au fost transmise către beneficiarii proiectului „Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești", implementat de ADR Centru și finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Mașinile de marcă MAN au fost procurate din Grecia, în urma contractului încheiat cu SRL „Eximotor". Acestea au fost repartizate conform planului prevăzut de proiect. Prețul de achiziție a celor 3 mașini este de 5 685 516 lei

Autospecialele cu capacitatea de 22 m3 și 14 m3  sunt echipate cu un mecanism special de ridicare și descărcare a containerelor de tip Euro, cu deșeuri. 

2 autospecialele, vor face parte din dotarea Întreprinderii Municipale de salubritate din Șoldănești, iar una la Florești și vor fi folosite pentru colectarea și transportarea deșeurilor menajere solide. Ele vor deservi  localitățile partenere din cadrul proiectului din raioanele Șoldănești, Rezina și Florești.

Pe parcursul următoarei săptămâni, șoferii care vor lucra pe aceste mașini vor fi instruiți de un expert  tehnic care va sosi din Grecia, în scopul oferirii lecțiilorpractice și tehnice.

Proiectul implementat pentru micro-regiunea Șoldănești, Rezina și Florești și Rezina, este un proiect pilot de gestionare a deșeurilor solide. Această inițiativă reprezintă un exemplu de cooperare care depășește hotarele regiunilor de dezvoltare. Astfel, Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu GIZ, va asigura buna desfășurare a proiectului în toate 3 raioane . De sistemul comun de management al deșeurilor solide va beneficia populația celor trei raioane, care se cifrează la apr. 200 000 de locuitori. Va fi construit un depozit sanitar la Șoldănești, două centre de reciclare la Șoldănești și Florești și două stații de transfer la Cotiujenii Mari și Florești.