Prima   -  Noutăți - La Ialoveni a fost deschis astăzi Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova.

La Ialoveni a fost deschis astăzi Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova.

   
03.12.2012   2794 Accesări  

La Ialoveni a fost deschis astăzi Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova (CIAL) care are drept scop principal sprijinirea autorităților locale și ONG-uri din țară în promovarea implementării unor proiecte și a unor parteneriate externe, precum și în atragerea eventualilor finanțatori.

„Suntem bucuroși că ideea acestui centru s-a realizat la Ialoveni și sunt convins că va fi unul de succes, lafel ca și alte proiecte cu susținerea Poloniei. Sperăm că APL se vor implica și vom avea și mai multă colaborare, noi parteneriate și investiții" a menționat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Veaceslav Guțuțui.  

Katarzyna PeÅ‚czyÅ„ska-NaÅ‚Ä™cz, Viceministrul de Externe a Republicii Polone: „Centrul dat vine în suportul APL-urilor din întreaga țară pentru oferirera schimbului  necesar de experiență cu partea poloneză".

De asemenea, directorul Agenției a adăugat că acest Centru de informare va ajuta beneficiarii să elaboreze și să prezinte proiecte bune, durabile, bine structurate, precum și va asigura calitate și eficacitate în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională.  „Centrul reprezintă un proiect mic dar cu așteptări mari, iar ADR Centru va oferi suportul necesar în colaborarea cu APL-uri"  a mai adăugat directorul.

Nicolae Andronachi, președintele raionului Ialoveni a salutat prezența oaspeților în raion, exprimîndu-și convingerea că în cadrul acestui proiect, se mizează pe cooperare, colaborare și comunicare eficientă cu toate autoritățile locale.

Misiunea Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL) este de a asigura autoritățile locale și ONG-urile din Republica Moldova cu toată informația necesară (know-how) care promoveză ideea implementării unor proiecte, dar încă mai caută posibilitatea unor finanțări și parteneri externi. Acest lucru va fi efectuat în trei nivele:

 I.          Primul nivel prevede crearea unui website www.centruinfo.org care va cuprinde informație completă în ceea ce privește donatorii, cerințele lor pentru proiecte (manuale), de asemenea o bază de date a unor potențiali beneficiar care sunt în căutare de parteneri în Republica Moldova și viceversa.

II.          Al doilea nivel constă în organizarea cursurilor (trainingurilor) privind subiectele care sunt în interesul autorităților locale și ONG-urilor care vor aplica pentru finanțare (pregătirea unei aplicații, implementarea unui proiect de success, afacerile cu partenerii, pregătirea unor rapoarte etc). Conținutul detailat al cursurilor se va baza pe cerințele regiunilor.

III.          Al treilea nivel va fi bazat pe consultațiile individuale care vor avea loc nu doar în Ialoveni, dar de asemenea și în alte locurile stabilite.

CIAL își are sediul în or. Ialoveni, în incinta ADR Centru, str. Al-dru cel Bun,33, et IV. 

Adresa centrului este:str. Alexandru cel Bun 33, MD-6801 Ialoveni, Moldova, Tel.: 0268 93408, Fax: 0-268-22692; Email: krzysztof.kolanowski@solidarityfund.plwww.centruinfo.org