Prima   -  Noutăți - Cei aproximativ 6500 de locuitori ai satelor Sireți și Roșcani vor traversa un pod nou

Cei aproximativ 6500 de locuitori ai satelor Sireți și Roșcani vor traversa un pod nou

   
12.11.2012   2738 Accesări  

Locuitorii satelor Sireți și Roșcani vor traversa un pod nou. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) și Primăria satului Roșcani, Strășeni au dat în exploatare podul nou renovat ce unește localitățile Sireți și Roșcani.

Primarul satului Roșcani a mulțumit locuitorilor și partenerilor pentru susținerea acordată și a menționat: „Imediat ce a apărut această ideea de proiect am știut că o vom putea realiza și vom scurta din lungul drum care în fac locuitorii zi de zi".

Igor Malai, director-adjunct Direcția generală dezvoltare regională: „Podul este un lucru care unește.  Or, reparația capitală a acestui obiect va facilita accesul tututor locuitorilor la serviciile medicale din Strășeni iar elevii vor merge mai ușor la școală. Aș vrea să mulțumesc tututor și să vă spun că în primul rind este meritul Dvs prin dorința aprigă de a vedea lucrul finisat și ajutorul localnicilor la lucrările de construcție".

„Văd pe fețile Dvs bucuria adusă prin reconstrucția acestui pod. Știu că sunteți o localitate de gospodari, mai ales prin faptul că ați contribuit cu forțele proprii la lucrările de reconstrucție" a afirmat Tudor Meșina, directorul ADR Centru.

Tot în cadrul evenimentului parohul bisericii din localitate a oficiat un tedeum iar mai apoi au sfințit acest pod, întru trănicia și siguranța lui. La eveniment au participat reprezentanți ai MDRC, ADR Centru, Consiliului raional Strășeni, beneficiarii direcți și indirecți și întreg corpul responsabil de implementare a proiectului.

 Lucrările de reparație capitală a podului din s. Roșcani  au demarat în iunie, anul curent. Costul lucrărilor se estimează la 2 060 974 lei. Reparația podului a fost efectuată în cadrul proiectului „Colaborare regională pentru îmbunătățirea condițiilor social-economice ale s. Sireți, raionul Strășeni". Tot în cadrul acestui proiect urmează a fi reparat capital și drumul dintre acest două localități (L445) pe o lungime 1,8 km.

Obiectivul principal al proiectului  este realizarea lucrărilor de renovare a drumului Sireți-Roșcani, conexiunea internațională Chișinău- Ungheni.  Suma totală a proiectului constituie 11 131,2 mii lei, dintre care 10 698,3 mii lei sunt acordate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Restul costului - 432 908 lei ,sunt acoperite de partenerii acestui proiect primăria Sireți, primăria Roșcani și Consiliul raional Strășeni. Proiectul „Colaborare regională pentru îmbunătățirea condițiilor social-economice ale s. Sireți, raionul Strășeni" a fost lansat la începutul anului curent.

        

Mai multe fotgrafii puteți găsi AICI