Prima   -  Noutăți - Ședința de lucru cu antreprenorii, responsabilii tehnici, managerii de proiecte și aplicanții, pe marginea implementării proiectelor în derulare

Ședința de lucru cu antreprenorii, responsabilii tehnici, managerii de proiecte și aplicanții, pe marginea implementării proiectelor în derulare

   
14.08.2012   1127 Accesări  

La 11 august curent, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a găzduit o ședință de lucru cu privire la implementarea proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Centru. La întrunire au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), ai ADR Centru, precum și manageri de proiecte, aplicanți, responsabili tehnici și antreprenori implicați în procesul de implementare a proiectelor.

 În deschiderea ședinței, în fața celor prezenți a vorbit Veaceslav Guțuțui, viceministru al MDRC, care a reamintit că scopul principal al activității agențiilor de dezvoltare regională este implementarea și valorificarea proiectelor finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Lucrările ședinței au fost conduse de Tudor Meșină, director al ADR Centru.

În continuare, potrivit ordinei de zi, despre situația dezvoltării regionale la nivel național a vorbit Valerian Bînzaru, director al Direcției Generale de Dezvoltare Regională a MDRC. Domnia sa a relatat despre nivelul scăzut de implementare și valorificare în RDC. Tot el a amintit actorilor implicați în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională despre sarcinile și atribuțiile fiecăruia.

Eduard Ungureanu, șeful secției Managementul proiectelor la ADR Centru, i-a informat pe colegii de față despre implementarea și valorificarea proiectelor finanțate din FNDR. Pe marginea fiecărui proiect prezentat s-a discutat și cu antreprenorii, supraveghetorii tehnici și aplicanții. În rezultatul discuțiilor s-a decis de a urgenta implementarea proiectelor și actualizarea graficelor de execuție a lucrărilor, însă nu în detrimentul calității acestora.

Nina Bordei, șefa secției Finanțe și achiziții, a prezentat Regulamentul de transmitere a bunurilor, serviciilor și lucrărilor obținute din cadrul proiectului de la ADR Centru la Aplicant.

În concluzie, actorii prezenți la ședință au decis că este nevoie de a urgenta executarea lucrărilor contractate de către antreprenori. Totodată s-a accentuat că doar efortul ADR Centru nu garantează succesul și este nevoie de implicarea mai activă a aplicanților și partenerilor în implementarea proiectelor, potrivit acordurilor de parteneriat.