Prima   -  Noutăți - Primul proiect implementat de ADR Centru pe ultima sută de metri. A fost recepționat obiectul

Primul proiect implementat de ADR Centru pe ultima sută de metri. A fost recepționat obiectul

   
25.07.2012   1306 Accesări  

 

Călărașul are stație de epurare nouă. Primul proiect implemnatat de ADR Centru e pe ultima sută de metri de la finalizare.

 La Călărași a avut loc recepția finală a obiectului „Reconstrucția rețelelor și sistemelor de canalizare”, conform planului de implementare a proiectului „Asigurarea dezvoltării locale durabile și prevenirea poluării resurselor naturale prin construcția stației de epurare a apelor reziduale, reconstrucția și extinderea rețelelor de apă și canalizare” implementat în Călărași,

Comisia de recepție format din reprezentanți MDRC, ADR Centru, APL, antreprenor și proiectant  împreună cu serviciile desconcentrate au examinat  în amănunțit obiectul și a decis că în timp de 3 zile lucrătoare să fie eliberate avizuri asupra obiectului.

Noua stație de epurare are o capacitate de 1400 m3 pe zi. Pe lîngă acesta au fost renovate și cele 2 stații de pompare: nr 1 și cea locală și construite și 2452 m de rețea nouă de canalizare și 400 m de rețea de apeduct.  Costul total al investiției se estimează la 25 548 300 lei dintre care bani alocați din FNDR – 24 748 300 lei și APL – 800 000 lei.

Obiectivul general al proiectulu este creșterea calității și nivelului de trai al populației orașului Călărași și a localităților limitrofe, prin asigurarea accesului la rețeaua de apă potabilă și la sistemul de canalizare a cetățenilor din or Călărași și ridicarea  nivelului de conștientizare a populației referitor la starea ecologică a râului Bîc.

       

       

Despre proiect

GALERIE FOTO