Prima   -  Noutăți - Consiliul de Bazin Bîc s-a întrunit într-o nouă ședință

Consiliul de Bazin Bîc s-a întrunit într-o nouă ședință

   
16.05.2012   1413 Accesări  

La 15 mai a avut loc o nouă ședință a Consiliului de Bazin Bâc. Aceasta s-a desfășurat în incinta Agenției „Apele Moldovei” adunând împreună membrii Consiliului și reprezentanți ai APL-urilor situate în bazinul râului Bâc, reprezentanți ai Institutului de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” și alte părți interesate. Această ședință a fost una preliminară întâlnirii cu donatorii, care va avea loc la data de 29 mai 2012.
Prezenți la ședință, membrii Consiliului au avut posibilitatea să se informeze despre Managementul Bazinelor Hidrografice în cadrul Fondului Provocările Mileniului. Informații la acest capitol au fost oferite de către dl Sergiu Budeșteanu, Director Probleme de Mediu și Sociale, Millenium Challenge Account. Totodată, membrii Consiliului de Bazin Bâc au aflat despre activitatea donatorilor din domeniul apelor din Republica Moldova. În același timp, dl Marin Adam, director Agenția „Apele Moldovei” a menționat faptul că va susține în continuare activititatea Consiliului de Bazin Bâc. 
Ulterior, aceștia au venit cu un șir de propuneri de proiecte care vor fi înaintate spre finanțare donatorilor la următoarea ședință. În urma consultărilor, membrii Consiliului de Bazin Bâc, au convenit că vor elabora un concept care va cuprinde soluționarea problemelor ecologice stringente din bazinul râului Bâc. În acest sens, conceptul va cuprinde proiecte ce vizează următoarele domenii: apovizionare cu apă, canalizare, managementul deșeurilor.