Prima   -  Noutăți - La Brăviceni și-a desfășurat lucrările Forumul Național de Dezvoltare Rurală.

La Brăviceni și-a desfășurat lucrările Forumul Național de Dezvoltare Rurală.

   
16.05.2012   1810 Accesări  


La Brăviceni, Orhei, și-a desfășurat lucrările Forumul Național de Dezvoltare Rurală, organizat în contextual Zilelor Europei în Republica Moldova.

Acest forumul s-a dorit a fi model de practică de forma "know how" pentu a susține autoritățile și sectoarele civile din Republica Moldova. 

Totodată, forumul a constituit o platformă pentru schimbul de informații și de promovare a celor mai bune practici și soluții din cele mai de succes pentru domeniul  dezvoltării rurale. În cadrul sesiunilor de discuții participanții au avut posibilitatea de a găsi teren de acțiune pentru crearea de alianțe și coaliții viitoare pentru punerea în aplicare a proiectelor mari și programelor, în scopul de a răspunde provocărilor majore în sectorul de dezvoltare agricolă și rurală în Republica Moldova.

Forumul a  reunit peste150 de participanți, printre care reprezentanți ai APL de nivel I și II din RM, reprezentanți ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanți ai ONG-urilor din Republica Moldova. La eveniment au participat și reprezentații Agenției de Dezvoltare Regională Centru, prezentînd în cadrul expoziției panou de informare și materiale promoționale despre activitatea agenției.

Forumul Național de Dezvoltare Rurală a fost organizat EAST FONDATION, Polonia, în colaborare Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Mediului, organizații internaționale (Delegația UE, PNUD, Fundația Est,CWS) și ONG-uri ("Ecologie și dezvoltare" și Fundația ACSA).

         

GALERIE FOTO