Prima   -  Noutăți - Membrii CRD Centru au fost instruiți

Membrii CRD Centru au fost instruiți

   
05.05.2012   1367 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei au organizat două seminare din cadrul sesiunii de instruire a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru), cu genericul „Consolidarea capacității institutionale a Consiliului Regional de Dezvoltare Centru".

Ne dorim ca membrii CRD Centru să fie informați și bine instruiți, pentru a participa activ la dezvoltarea Regiunii Centru (RDC). Consider că toți trebuie să depunem eforturi, pentru ca la Apelul de Propuneri de Proiecte II să luați decizia de a finanța proiecte cu impact regional. Scopul nostru este ca dvs. să fiți bine informați despre legislația în domeniu și despre tot ce se face în regiune pentru bunăstarea cetățenilor" a menționat directorul ADR Centru, Tudor Meșină

Scopul sesiunii de instruire a fost de a dezvolta abilitățile membrilor CRDC în domeniile specifice de competență, și anume planificarea strategică, monitorizarea și evaluarea proiectelor în contextul actualizării Strategiei de Dezvoltare Regională Centru, organizării și desfășurării Apelului de Propuneri de Proiecte 2012 și elaborării Planului Operațional Regional. Totodată s-a ținut cont și de faptul  după alegerile locale din 2011, majoritatea primarilor și președinților Consiliilor Raionale sunt noi aleși  și s-a schimbat și componența CRD Centru. Astfel, informarea și instruirea noilor membri APL din regiune nu este doar o componentă planificată, în timp, ci și o necesitate vădită pentru a facilita atît realizarea activităților de dezvoltare regională în regiune, cît și luarea deciziilor în corespundere cu prioritățile Strategiei de Dezvoltare Regională Centru.

Consiliul Regional pentru Dezvoltare este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, având drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. În componența Consiliului Regional intră reprezentanți ai autorităților publice locale, desemnați din oficiu - președinți de raioane, primari din cadrul regiunii delegați de către asociația primarilor, reprezentanții sectorului privat și ai societății civile. Numărul total al membrilor Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru este de 52, câte 4 reprezentanți din 13 raioane.

          

Prima Ședință CRD Centru