Prima   -  Noutăți - Consiliul de Bazin Bîc s-a întrunit într-o nouă ședință

Consiliul de Bazin Bîc s-a întrunit într-o nouă ședință

   
26.04.2012   1537 Accesări  

 

În incinta Agenției de Dezvoltare Regională Centru, a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Bazin Bîc. Ședința a întrunit membrii Consiliului de Bazin, reprezentanți ai Ministerului Mediului și ai ONG-urilor de mediu din regiunea bazinului Bîc. Întrunirea a purtat caracter consultativ, axîndu-se în mare parte, pe ședința cu donatorii, eveniment planificat pentru finele lunii mai, 2012.

Un subiect al întîlnirii de ieri, l-au constituit amendamentele necesare în Regulamentul de funcționare a Consiliului de Bazin Bîc, referitor la componența acestuia. Astfel, s-a decis ca în structura Consiliului de Bazin Bîc să fie incluși încă 2 membri. În acest mod, componența Consiliului de Bazin Bîc va număra 17 membri, nu 15, precum se stabilise anterior. Amendamentele respective au apărut din necesitatea includerii în componența Consiliului de Bazin Bîc a 2 utilizatori de apă. În acest sens, toți membrii prezenți au votat unanim aprobarea Regulamentului de funcționare și amendamentelor aduse în componența sa.

În cadrul ședinței s-au prezentat componentele proiectului Centrului Național de Mediu „Reabilitarea Ecologică a rîului Bîc”, proiect finanțat de fundația UCEF din SUA. Aceste componente prevăd consolidarea capacităților actorilor ce locuiesc și activează în bazinul rîului Bîc (APL-uri, agenți economici, populația), privind gestionarea resurselor de apă; derularea campaniei de informare și conștientizare; implicarea instituțiilor de învățămînt în procesul de monitorizare ecologică a rîului Bîc; crearea paginii web a Consiliul de Bazin Bîc.

Totodată, s-a convenit organizarea unei ședințe preliminare întîlnirii cu donatorii, la mijlocul lunii mai, unde membrii Consiliului de Bazin vor avea posibilitatea să vină cu propuneri de proiecte. Ulterior, după ce vor fi analizate și consultate toate aceste propuneri, de către membrii Consiliului, se va decide care dintre ele vor fi propuse spre finanțare donatorilor.

Tot în cadrul ședinței, participanții ședinței au avut posibilitatea să se informeze de la dl. Lilian Danilov, Șef Secție Planificare Strategică și Programare ADR, despre lansarea noului Apel de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Următoare ședință a Consiliului de Bazin Bîc se va desfășura în data de 15 mai, 2012.