Prima   -  Noutăți - Opt localități din raionul Șoldănești vor beneficia de sistem de salubrizare intercomunitar

Opt localități din raionul Șoldănești vor beneficia de sistem de salubrizare intercomunitar

   
20.04.2012   1551 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria satului Cotiujenii Mari au lansat proiectul  „Crearea sistemului integrat de management al deșeurilor menajere în opt localități din partea de Nord-Vest al r-lui Șoldănești".

Rezultatele implementării acestui proiect presupun crearea unui sistem de salubrizare intercomunitar funcțional în 8 sate. Acestea  prevede: construirea a 100 de platforme și instalarea a 400 containere pentru gunoi menajer, 100 de urne mici în locurile publice, procurarea a 2 mașini de evacuare a gunoiului, un tractor cu remorcă și un excavator. Platformele vor fi instalate în toate localitățile beneficiare. Proiectul dat constă din două părți: I parte: construcția poligonului de depozitare a deșeurilor menajere și a II-a parte - crearea unui sistem de evacuarea a deșeurilor menajere. Prima parte al proiectului este implementată cu susținerea financiară al Fondului Ecologic Național.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt primăriile comunei Dobrușa, Primăria s.Pohoarna, Primăria  s.Rogojeni, iar asociați ai proiectului sunt AO ,, Ecoul", ÎM ,,Servicii comunal-locative Cotiujenii Mari".

Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Suma totală a proiectului este de 4 805 702 lei, suma solicitată de la FNDR - 4 605 702 lei (aprobat 4 500 000 lei) ceea ce constituie  95,84 % din costul total al proiectului. Restul 4,16 % din sumă constituie contribuția aplicantului și partenerilor de proiect. Proiectul va fi implementat pe o durată de 12  luni. Acesta  se încadrează în prioritatea nr 3 - „Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice", măsura 3.2 - dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor solide, inclusiv colectarea separată, reciclarea și crearea poligoanelor moderne de stocare a deșeurilor nereciclabile. Acest proiect este unul din cele 6 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în anul 2012, dintre cele 67 depuse la primul apel de proiecte.

        

                     NOTA INFORMATIVĂ                        GALERIE FOTO