Prima   -  Noutăți - Nou atelier privind lansarea apelului de proiecte

Nou atelier privind lansarea apelului de proiecte

   
04.04.2012   1364 Accesări  

 

Cel de-al doilea atelier în cadrul sesiunii de instruire cu privire la specificul noului Apelul de Propuneri de Proiecte (APP) și condițiile de finanțare s-a desfășurat marți, 03 aprilie la Nisporeni. La atelier au participat reprezentați ai APL de nivel I și II din raioanele Nisporeni și Ungheni.

Prezent la eveniment, Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav Guțuțui, a menționat faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor dorește ca prin intermediul acestor sesiuni toți potențialii aplicanți să se familiarizeze mai detaliat cu condițiile de desfășurare a procesului și modalitatea de depunere a propunerilor de proiecte. Totodată, MDRC pune un accent deosebit pe aceste seminare care vă vor îndemna și vă vor explica unele modalități și posibilități de aplicare la Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR). 

În cadrul atelierului participanții au fost informați despre cadrul general, specificul și etapele de desfășurare a Apelului de Propuneri de Proiecte, instrucțiunea pentru utilizatori, nota conceptuală și cererea de finanțare completă. În finalul atelierului participanții s-au încadrat într-o sesiune de întrebări-răspunsuri pe marginea APP II. Pe Regiunea de Dezvoltare Centru sunt planificate 6 astfel de sesiuni.

Amintim că cel de-al II-lea Apel de Propuneri de Proiecte (APP) a fost deschis pe 27 martie curent. Acesta se va desfășura în două etape. În prima etapă (27 martie-10 mai), APL-uile de nivel I și II din Regiunea de Dezvoltare Centru vor veni cu o notă conceptuală a proiectului, iar cea de doua etapă va demara după o perioadă de evaluare a notelor conceptuale depuse.

Apelul de Propuneri de Proiecte este organizat cu scopul selectării proiectelor care urmează a fi finanțate din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională pentru anii 2013-2015 în domeniul domeniul dezvoltării infrastructurii fizice, îmbunătățirii infrastructurii afacerilor și protecției mediului și atractivității turistice.

 

Mai multe informații puteți gasi AICI.

INSTRUCÈšIUNEA PENTRU UTILIZATORI 

FORMULARUL NOTEI CONCEPTUALE

GRILA DE EVALUARE