Prima   -  Noutăți - La Bălți își desfășoară lucrările Forumul economic

La Bălți își desfășoară lucrările Forumul economic

   
29.03.2012   1296 Accesări  

La Bălți își desfășoară lucrările Forumul economic interregional cu genericul "Promovarea potențialului economic și crearea oportunităților de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord", eveniment la care a participat și directorul ADR Centru Tudor Meșină.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova.

Ministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Marcel Răducan, a menționat ca forulmul respectiv este o bună oportunitate pentru promovarea potențialului economic al Republicii Moldova. Ministrul moldovean a mai specificat în discursul său că fondurile naționale sînt limitate, motiv pentru care trebuie să sporim investițiile străine directe.

În cadrul sesiunilor interactive participanții au depus în discuție  aspectele ale turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord a țării, investițiile-cheie pentru economia regiunii, inclusiv în sectorul transporturilor și infrastructurii drumurilor, în sectorul agroalimentar, în Zonele Economice Libere, precum și necesitatea elaborării Planurilor Urbanistice Generale. 

Tot în cadrul Forumului, a fost inaugurată o expoziție tematică privind potențialul economic și investițional din RD Regională Nord. În cadrul expoziției participanții au cunoscut poziția geografică, caleidoscopul locurilor istorice și landșafturile pitorești din regiune, precum și au prezentat un interes deosebit față de serviciile turistice diverse, oferite de raioanele de nord ale țării.

Forumul reunește peste 200 de participanți, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României și din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanți ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanți ai Consulatului General al României din Bălți, reprenzentanți ai ONG-urilor din Republica Moldova.

Forumul Economic Interregional Moldo-Român este un eveniment organizat de ADR Nord din Moldova și ADR Vest din România și își va desfășura lucrările pe parcursul zilelor de 28-29 martie curent.