Prima   -  Noutăți - Locuitorii satului Rădeni, Călărași vor avea apă potabilă

Locuitorii satului Rădeni, Călărași vor avea apă potabilă

   
15.12.2011   4784 Accesări  

În satul Rădeni, Călărași  a fost dată în exploatare fântâna arteziană care va aproviziona cu apă locuitorii satului Rădeni, Călărași. Acest lucru a fost posibil grație proiectului investițional „Construcția infrastructurii aprovizionării cu apă a s.Rădeni”. Costul total al proiectului se estimează la 2.311000 mln lei. Finanțarea a fost efectuată din sursele financiare ale Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Polonia, bugetul Primării orașului Bielsk Podlaski – 440 mii zloți (echivalent 110 mii euro) ce constituie 68,2% din bugetul proiectului, prin cadrul programului „Polska Pomoc”. Restul, 31,8% finanțarea a fost efectuată din sursele financiare locale : Consiliul raional Călărasi, Primăria s.Rădeni, populația.

„Sunt foarte bucuros că am reușit, prin acest proiect, să realizăm un  lucru care aduce căldură și satisfacție oamenilor și mulțumim tututor care au muncit în cadrul acestui proiect” a menționat execelența sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova  BogumiÅ‚ Luft.

Prezent la eveniment, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR Centru) Tudor Meșină a consemnat faptul că raionul Călărași are în implementare mai multe proiecte și datorită acestora se va reuși schimbarea situației social-economice a locuitorilor.

Ca urmare a realizării proiectului vor fi conectate la apeduct și vor beneficia de apă potabilă aproximativ 500 gospodării.