Prima   -  Noutăți - Vicepreședintele Fundației de Mediu pentru Statele Unite și Europa Centrală și de Est în vizită la ADR Centru

Vicepreședintele Fundației de Mediu pentru Statele Unite și Europa Centrală și de Est în vizită la ADR Centru

   
07.10.2011   1683 Accesări  

 

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a organizat la data de 07.10.2011 o ședință de lucru cu Robert H. Loftur-Thur, vicepreședinte a Fundației de Mediu pentru Europa Centrală și de Est  din Statele Unite ale Americii (United States Central and Eastern Europe Environment Foundation) și reprezentanții Centrului Național de Mediu din Republica Moldova. Obiectivul de bază a întrunirii a fost conturarea unui cadru comun de cooperare a părților interesate întru participarea la elaborarea și implementarea proiectului pe domeniu mediu privind crearea Consiliului de Bazin pe rîul Bîc.

Robert H. Loftur-Thur și-a manifestat interesul pentru sectorul apă, canalizare și managementul deșeurilor din Regiunea de Dezvoltare Centru. În cadrul discuțiilor s-a convenit asupra colaborării pe viitor a Fundației SUA cu ADR Centru în vederea analizei oportunităților de finanțare a studiilor de fezabilitate, dar și promovare, elaborare a ideilor și conceptelor de proiecte regionale pe domeniile vizate.