Prima   -  Noutăți - A apărut primul Ghid de eficiență energetică pentru consumatorii din Republica Moldova

A apărut primul Ghid de eficiență energetică pentru consumatorii din Republica Moldova

   
28.09.2011   1385 Accesări  

La Chișinău a fost produs Ghidul de eficiență energetică, în română și rusă. Materialul promoțional, cu genericul „Consumă logic, ecologic”, compilează sfaturi simple și practice de economisire a energiei.

Ghidul este structurat pe patru compartimente:
1. eficiența energetică la iluminat
2. economisirea căldurii 
3. consumul econom de apă
4. eficiența energetică în transport

Pe lângă sfaturi, publicația cuprinde date statistice despre consumul de energie din Chișinău și Sevastopol. Or, Ghidul a apărut în contextul proiectului european „Creșterea eficienței energetice a municipiilor Chișinău și Sevastopol pe baza experienței pozitive existente”. Inițiativa este implementată de primăria Chișinău, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, cu suportul oferit de Comisia Europeană prin intermediul programului CIUDAD (Cooperare pentru dezvoltare urbană și dialog). Tirajul ghidului este de 1000 de exemplare în română și în rusă și va fi distribuit în instituțiile publice din Chișinău și Sevastopol.

Educația de utilizare eficientă a energiei va oferi auditoriului interesat din RM istorii de succes din spațiul comunitar european și statele vecine, selectate de către partenerii primăriei Chișinău și IDIS „Viitorul” în acest proiect - Uniunea Municipalităților din regiunea Marmara și Universitatea din Marmara (Turcia). De asemenea, vor fi vernisate două expoziții naționale, unde vor fi prezentate tehnologii deopotrivă inovatoare și eficiente energetic. /IDIS Viitorul/

Pentru a descărca ghidul faceți click aici