Prima   -  Noutăți - Experți din Germania pentru antreprenorii din Regiunea de Dezvoltare Centru

Experți din Germania pentru antreprenorii din Regiunea de Dezvoltare Centru

   
20.09.2011   1851 Accesări  

 

Astăzi, 20 septembrie 2011, în incinta ADR Centru a avut loc prezentarea Programului Senior Expert Service (SES) de către Ute Sonnen, expert SES. Agenți economici și reprezentanți ai administrațiilor publice din Regiunea de Dezvoltare Centru au fos familiarizați cu posibilitățile de a prelua experiență de la specialiștii germani. Suportul SES constă în delegarea experților germani de înaltă calificare la companiile autohtone pentru a oferi consultații. Aceasta se realizează în cadrul campaniei de susținere a business-ului din Republica Moldova desfășurată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu organizația Senior Experten Service (SES) din Germania.         

Experții SES oferă prestatorilor de servicii publici și privați consultații referitor la: îmbunătățire calității produselor și serviciilor, implementarea noilor tehnici și tehnologii, controlul costurilor, gestiune și administrare, legături de afaceri, identificarea surselor de finanțare, vânzări și achiziții, promovarea produselor, servicii și întreținere, relații publice, planificarea activității firmei, marketing și management, pregătirea angajaților, managementul resurselor umane etc.

Programul oferă posibilitatea  de a alege unul din cei 8200 de experți SES, care au un înalt potențial de calificare în domenii precum: construcții, gospodării țărănești, bănci și companii de asigurare, industria de prelucrare, instruire, comerț etc.

Participanții la întrunire au adresat întrebări ce țin de modul de solicitare a expeților, perioada și modul de finanțare a acestora. Perioada de așteptare depinde de numărul de experti solicitați și domeniul de activitate al acestuia.

Republica Moldova colaborează cu SES din anul 1993. Până la momentul actual circa 500 de experți germani și-au împărtășit experiența cu întreprinzători din Moldova.