Prima   -  Noutăți - Directorul ADR Centru a participat la întîlnirea de lucru cu Francis Lec, co-raportor al Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa

Directorul ADR Centru a participat la întîlnirea de lucru cu Francis Lec, co-raportor al Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa

   
15.09.2011   1051 Accesări  

 

Directorul ADR Centru a participat alături de Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor la întîlnirea cu Francis Lec, co-raportor al Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE), vice-președinte al Comitetului de Monitorizare al Congresului și vice-președinte al Consiliului General Somme (L, SOC, Franța), care în perioada 12-14 septembrie 2011 se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Scopul vizitei de lucru  a fost de a observa mecanismul de implementare în Republica Moldova a normele Cărții europene a autonomiei locale și recomandările aferente acesteia. Totodată, grupul a ținut să ia cunoștință de la MDRC despre faptul cum se încadrează politicile de dezvoltare regională în contextul Strategiei Naționale de Descentralizare, document ce urmează a fi adoptat în noiembrie 2011.

La întrevedere au participat și alți reprezentanți ai MDRC. Din partea CPLRE au fost prezenți Francis Lec, Ignacio Sanchez –Amor co-raportor, vice-președinte al Congresului și membru al Comitetului de Monitorizare ( R, SOC, ) Spania, Michel Verpeaux, consultant, membru al grupului de experți independenți  privind Cartea europeană a autonomiei locale, Jean-Philippe Bozouls, secretarul executiv al Camerei Autorităților Locale a Congresului Consiliului Europei.

Participanții la întrevedere au avut posibilitatea de a discuta și alte laturi ale politicii de dezvoltare regională așa cum ar fi modul de repartizare a banilo, procedura și mecanismul de selactare a proiectelor și care sunt principalele priorități pentru finanțare.

Într-un final, oaspeții europeni au menționat ca această vizită a fost una de succes și ca vor elabora un raport în urma discuțiilor purtate.