Prima   -  Noutăți - Ministerul Economiei lansează un apel de proiecte în domeniul eficientizării energetice

Ministerul Economiei lansează un apel de proiecte în domeniul eficientizării energetice

   
05.09.2011   1932 Accesări  

În scopul eficientizării consumului de energie în sectorul public, Ministerul Economiei a luat decizia de a finanța proiectele de implementare a măsurilor de eficiență energetică și valorificare a surselor regenerabile de energie.

Pentru participare la Program vor fi admiși doar subiecții sectorului public și prioritate va fi acordată obiectivelor publice de menire socială (școli, grădinițe, spitale, etc.).

Cererea de participare la Program va reprezenta o scrisoare, depusă la Agenția pentru Eficiență Energetică, de către autoritatea publică, prin care se va solicita participarea la program. Scrisoarea va conține o declarație prin care se va afirma corespunderea criteriilor de eligibilitate din punctul 5. La scrisoare se va anexa Studiul de fezabilitate sau Raportul de Audit Energetic, pentru obiectivul/obiectivele care urmează a fi inclus/incluse în proiectul propus spre finanțare, precum și Caietul de Sarcini pentru organizarea licitației publice. Studiul de fezabilitate sau Raportul de Audit Energetic nu va fi mai vechi de 12 luni la data depunerii cererii de participare. Pe copiile Studiului de fezabilitate sau a Raportului de Audit Energetic, precum și pe copia Caietului de sarcini, se va aplica ștampila și semnătura conducătorului autorității publice solicitante.

Cererile de participare la prezentul Program urmează să vizeze procurări în valoare maximă de 3.000.000 lei.

Valuta cererilor de participare este leul moldovenesc.

Suma cererii de participare include toate cheltuielile necesare pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică și valorificare a surselor regenerabile de energie indicate în studiul de fezabilitate și/sau raportul de audit energetic și aprobate de Comitetul Consultativ al Programului.

Termenul de depunere a cererilor este 16 septembrie 2011.

 

Pentru mai multe detalii puteți accesa Regulamentul privind desfășurarea Programului de implementare a măsurilor de eficiență energetică și valorificare a surselor regenerabile de energie pentru obiective publice la adresa: http://www.mec.gov.md/sector/118/2977