Prima   -  Noutăți - Vizită la ADR Centru a reprezentanților Agenției Tehnologice CzechINVENT și Centrul Analitic Independent Expert-Grup

Vizită la ADR Centru a reprezentanților Agenției Tehnologice CzechINVENT și Centrul Analitic Independent Expert-Grup

   
28.07.2011   1669 Accesări  

Reprezentanți ai Agenției Tehnologice cehe CzechINVENT și ai Centrului Analitic Independent Expert-Grup s-au aflat într-o vizită de documentare la Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Vizita reprezintă prima etapă din cadrul proiectului „Susținerea dezvoltării regionale în Moldova: oportunitate pentru stimularea dezvoltării societății civile", implimentat de Centrului Analitic Independent Expert-Grup.

Directorul ADR Centru, Tudor Meșină a salutat prezența experților și  a menționat faptul că este un moment oportun de a beneficia de expertiza consultanților din Republica Cehă  în  domeniul dezvoltării regionale  pentru a promova planurile și proiectele care sunt  în implimentare în regiune.

În cadrul discuției, experții de la CzechINVENT - Rene Samek, director executiv, și Manfred Hellmich, senior consultant au relatat despre experiența agenției cehe în domeniul dezvoltării regionale.

Pentru participare în cadrul acestui proiect, de la ADR Centru a fost selectată Ala Bragoi, specialist în probleme strategice și planificare. Ea va participa la sesiuni de instruire, vizite de lucru în Republica Cehă  și, în comun cu alți actori relevanți,  vor elabora un plan de acțiuni pentru dezvoltarea regională în cadrul regiunii.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacităților ONG-urilor locale prin dotarea instituțiilor neguvernamentale cu abilități pentru elaborarea și prezentarea proiectelor de dezvoltare regională, contribuind astfel la susținerea și dezvoltarea sectorului neguvernamental și a societății civile din Moldova. Proiectul respectiv este implementat cu suportul financiar al Programului „Est-Est: Parteneriat fără Frontiere" din cadrul Fundației Soros-Moldova.