Prima   -  Noutăți - Parteneriat public-privat: oportunitate de dezvoltare pentru raionul Telenești

Parteneriat public-privat: oportunitate de dezvoltare pentru raionul Telenești

   
19.07.2011   2099 Accesări  

 

Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărîrea nr. 400 din  08.06.2011 "Сu privire la inițierea proiectului de parteneriat public-privat în scopul alimentării cu apă a unor localități din regiunile de dezvoltare Nord și Centru ale Republicii Moldova", în baza căreia urmează a fi extins apeductul "Soroca-Bălți" către localitățile raioanelor Florești, Drochia, Rîșcani, Sîngerei și Telenești.  

  Proiectul parteneriatului public-privat inițiat, constituie o oportunitate creată pentru raionul Telenești de a continua construcția apeductului magistral pentru a deveni consumator al apei potabile adusă din rîul Nistru. Pentru aceasta,  Ministerul Mediului trebuie să elaboreze  un studiu de fezabilitate, care va reflecta lista bunurilor și serviciilor ce pot fi gestionate prin intermediul parteneriatului public-privat. Responsabilă de pregătirea termenilor de referință pentru elaborarea acestui studiu a fost desemnată Agenția “Apele Moldovei”. Cancelaria de Stat va acorda suportul necesar pentru identificarea surselor extrabugetare de finanțare necesare elaborării studiului de fezabilitate

     În acest context, ADR Centru consideră oportună atragerea capitalului privat în procesul de construcție a rețelelor de apeduct, prin intermediul proiectelor parteneriatului public-privat. Realizarea acestora va spori gradul de acces al populației la surse sigure de apă de calitate, eficientizarea managementului în domeniu, diminuarea bolilor cauzate de calitatea proastă a apei consumate de populația țării.     

 19 iulie 2011

ADR Centru