Prima   -  Noutăți - Primari francezi în vizită la ADR Centru

Primari francezi în vizită la ADR Centru

   
06.07.2011   1450 Accesări  

6 primari din Franța, regiunea Alsace împreună cu alți 2 experți tehnici și 2 reprezentanți ai organizației „Solidaritate pentru Apă în Europa" au efectuat o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Centru. Scopul vizitei a fost schimbul de experiență în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare.   

Tudor Meșină, directorul ADR Centru a salutat oaspeții și le-a prezentat atribuțiile și  principalele obiective ale instituției, strategia de dezvoltare regională, tehnicile de cooperare cu administrația publică locală, precum și a menționat faptul că ADR Centru este deschisă în permanență pentru colaborări externe în domeniile de dezvoltare regională.

Prezentă la întîlnire, Valentina Pleșca, șefa Direcției Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a menționat că această colaborare este binevenită în contextul unui schimb de experiență în domeniu dintre reprezentanții administrației publice locale din ambele țări.

În cadrul vizitei oaspeții din Franța au participat la o masă rotundă unde s-au discutat subiecte importante din activitatea APL, gestionarea resurselor de apă și a sistemului de canalizare în regiunea de dezvoltare regională de centru, etc.

Thierry Umbehr, coordonatorul grupului  a mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și a menționat că au venit cu scopul de a afla mai multe informații și a face cunoștință cu procesul și mecanismul de gestionare al apei și sistemului de canalizare. Totodată, a specificat că această întrevedere este o oportunitate de a stabili un parteneriat și a realiza un schimb de experiență eficient.

            Oaspeții francezi s-au arătat interesați de modul de funcționare a ADR Centru, administrației publice locale, în special colaborarea dintre aceste două instituții, modul de selectare a proiectelor, monitorizarea și aplicabilitatea acestora. De asemenea, la finalul întrevederii cei prezenți la masa rotundă au realizat un schimb de opinii cu referire la problemele și dificultățile de ordin tehnic ce apar la implementarea proiectelor de dezvoltare regională.

 6 iulie 2011

ADR Centru